Voeding

Borboleta KDV vind verantwoord eten en drinken heel belangrijk. Tijdens de maaltijd zijn er vaste rituelen. We eten met schone handen, zitten gezamenlijk aan tafel, en zingen voor en na het eten. Vies praten over eten wordt niet toegestaan. De kinderen leren goede tafelgewoontes, zoals met de mond dicht eten, met een vork eten, niet spelen met eten, niet met volle mond praten en dergelijke.

Al met al leren kinderen tijdens de maaltijden veel bij. Ze leren gezellig met elkaar te eten, bewust om te gaan met voeding, nieuwe dingen uit te proberen en ze verfijnen hun motoriek.

Overwegend biologisch en warm
Voeding is erg belangrijk voor de fysieke ontwikkeling van het kind. Hier besteden wij dan ook erg veel aandacht en kwaliteit aan. Wij eten vijf dagen in de week warm. Er wordt uiteraard gelet op de eventuele voorkeur van de ouders hierop.

Dieet, allergie, andere culturen en religies
Tijdens het intakegesprek wordt er ook besproken wat uw kind wel of niet mag eten. Mocht uw kind een allergie hebben of een bepaald voedsel niet mag eten vanwege zijn/haar geloof of cultuur, dan kunnen de ouders dit tijdens het intakegesprek aangeven. Mocht uw kind een speciaal dieet volgen, dan kunt u dit tijdens het dagelijkse overdracht aangeven aan één van onze leidsters. Hier zullen onze leidsters dan rekening mee houden. Alles wat de kinderen te eten krijgen of niet mogen eten, wordt verwerkt in een schema dat in de keuken hangt. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt en de leidsters kijken eerst op deze lijst, voordat ze eten voorbereiden voor de kinderen.