Regels, Normen & Waarden, Cultuur

De groepsleiding is de spil van Borboleta Kinderdagverblijf. Zij zijn een voorbeeld voor de kinderen. Wij willen de kinderen graag normen en waarden aanleren zodat zij later goed kunnen functioneren in de maatschappij. Binnen Borboleta Kinderdagverblijf hebben we duidelijke regels zodat de kinderen precies weten waar ze aan toe zijn.
We groeten de kinderen bij binnenkomst en ook afscheid nemen hoort erbij, dat geldt overigens ook voor de ouders. We vinden het belangrijk dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen de kans krijgt iets te vertellen. We willen dat de kinderen lief zijn tegen elkaar; je bijt, schop, slaat of spuugt elkaar niet. Vloeken en schelden zal door ons niet getolereerd worden, en je pakt geen speelgoed van elkaar af.Als twee of meerdere kinderen een confrontatie hebben, proberen wij met de kinderen te praten. ( Mits de leeftijd het toelaat). We willen dan graag de kinderen leren om voor zichzelf op te komen door zelf te laten zeggen; “Niet doen”, “Stop”, of “Doe lief tegen mij” ( dit zijn slechts voorbeelden). We leggen de daders uit dat het niet leuk is wat ze doen en worden zo nodig boos. ( op het gedrag van het kind, niet op het kind zelf). Wij bekritiseren het kind niet als geheel, maar het gedrag. Bijvoorbeeld; “ik vind jou een aardige jongen, maar ik vind het niet goed dat je slaat”.

Voor het eten wassen alle kinderen de handjes bij de wastafel, na het eten worden de mondjes en handjes afgeveegd met een snoetenpoetser, dit mogen de kinderen ook zelf doen. Wij leren de kinderen ook aan om hun handjes te wassen nadat ze naar het toilet zijn geweest, hebben buiten gespeeld of hebben geverfd / gekleid.

Bij Borboleta Kinderdagverblijf worden de feestdagen met de kinderen gevierd. Met kerst hebben we het kerstontbijt, met Pasen ieder jaar weer een verrassende activiteiten en de overige feestdagen worden in de thema’s verwerkt.

Als kinderen jarig zijn wordt dit groots gevierd! Een prachtig feestmuts, kaarsjes aan en er wordt gezongen vanuit volle borst! En natuurlijk krijgt de jarige Job een leuk cadeautje van ons.