Activiteiten

Dansen en muziek

Op onze kinderdagveblijf Borboleta bieden wij de kinderen regelmatig bewegingsspelletjes aan. Dit wordt verzorgt door MEMO.

Wat is MEMO?
MEMO is géén muziekles en MEMO is niet alleen maar kinderliedjes, MEMO is genieten en luisteren naar hele mooie muziek waarvoor je anders naar het concertgebouw of (muziek-) theater moet – maar dan in jullie eigen groepsruimte. MEMO brengt klanken die de kinderen en soms ook hun leidsters nog niet eerder hebben gehoord. De muziek en andere kunstuitingen zijn van alle tijden en uit alle culturen, gespeeld door artiesten die van over de hele wereld naar Nederland gekomen zijn. Voorbeelden wat MEMO doet: de ene keer komt er iemand die alleen communiceert met een trompet, de andere keer komt er iemand met een dierenmasker op dansen etc

Thema’s
Wij bieden de kinderen vroeg- en voorschoolse educatie door middel van het programma: Uk en Puk. Het is een leuk en uitdagend programma en heeft als doel, leer achterstanden zoveel mogelijk te voorkomen of verminderen. Het is echt niet alleen bedoeld voor kinderen met een achterstand. Het is wel voor alle kinderen een goede voorbereiding op de basisschool.

Kenmerken:
•         bieden van een veilige (emotionele) basis voor de sociale communicatieve taal ontwikkeling (ook voor kinderen met het Nederlands als tweede taal).
•         activiteiten en inhouden die voor kinderen betekenisvol zijn: met name spelactiviteiten, activiteiten met verhalen, prentenboeken, verteltafel en dagelijkse routines.
•         doelgerichte begeleiding van de activiteiten van de kinderen; leidsters en leerkrachten doen met de kinderen mee, helpen bij activiteiten en bevorderen daarin sociale contacten en taalverwerving.
•         observatie en evaluatie van activiteiten om het activiteitenaanbod en de gewenste begeleiding te kiezen en ontwikkelingsvoortgang te volgen; opbouw en van een goed contact met ouders.

Wij werken met de thema’s van Uk en Puk. Binnen deze thema’s werken wij met de seizoenen en feestdagen.

Op stap
Wij beschikken op onze locatie over een bolderkar. Lekker wandelend kunnen de kinderen de drukte van de stad overzien veilig vanuit de bolderkar.  Zo ervaren de kinderen de verschillende seizoenen en zien zij ook enthousiaste mensen, die het geweldig vinden dat er een groep kinderen langsrijdt in een bolderkar.

Buiten spelen
Op Borboleta Kinderdagverblijf geven wij de kinderen veel gelegenheid om buiten te spelen. Buiten spelen is niet alleen goed voor de motorische ontwikkeling van het kind, het leert kinderen ook dat de zon warm voelt op je huid, dat er in de herfst blaadjes van de bomen vallen en dat het kan regenen, sneeuwen of heel hard waaien. Contact met de natuur is van groot belang voor kinderen, en hoe eerder zij hiermee in aanraking komen, hoe meer interesse ze voor de natuur en het milieu zullen tonen in hun latere leven.

In de tuin
Borboleta Kinderdagverblijf heeft een binnentuin en ook aan de voorzijde . Daarom spelen we lekker vaak in de binnentuin van deze locatie en ook aan de voorzijde.